PES: Milatović trebalo da raspiše i predsjedničke izbore
Pokret Evropa sad

"Opsjednut ličnom ambicijom"

PES: Milatović trebalo da raspiše i predsjedničke izbore

Iz pokreta Evropa sad poručuju kako je predsjednik države Jakov Milatović sa opozicijom dogovorio i rušenje vlasti u Podgorici i datum izbora u tom gradu.

Ono što smo iz PES-a već odavno prozreli danas je dobilo i zvaničnu potvrdu, Jakov Milatović je sa opozicijom dogovorio i rušenje vlasti u Podgorici, ali i cijeli scenario prema kojem je neophodno izbore sprovesti prije implementacije programa Evropa Sad 2. Činjenica da je predsjednik države izbore raspisao za 29. septembar govori da će se cijela kampanja voditi u sred sezone, sve zbog straha od nesumnjive realizacije programa za koji je sa novim političkim saveznicima govorio da ne postoji”, navode oni.

Kažu i da Milatović ne poštuje dovoljno građane koji su umorni od izbora.

“Dokaz da se novoj koaliciji toliko žurilo je nemušto objašnjenje predsjednika da je ovaj dan odabrao zbog racionalnosti kako bi se održali u istom danu kada i izbori u Kotoru, a prije nepunih 20 dana upravo je Milatović izbore u Gusinju zakazao za 15. septembar, a ranije je razdvojio i izbore u Budvi i Andrijevici, ne poštujući dovoljno ni građane koji su umorni od izbornih procesa”, naglašavaju iz PES-a.

Samo naivni, dodaju oni, mogu povjerovati da predsjednik države iskreno vjeruje u princip da „niko ne treba da se plaši izbora jer to znači plašiti se suda građana“, koji je sam izrekao.

“Da vjeruje, koliko danas bi raspisao i predsjedničke izbore pošto je danom svog izbora prestao biti „predsjednik svih građana“, a svoju poziciju do sada nije koristio ni za šta drugo osim opstrukcije PES-a i stranaka parlamentarne većine uz pomoć kojih je i došao na poziciju koju obnaša, a sada ih kvalifikuje čak i kao nepristojne”, dalje su saopštili iz te partije.

Milatović je opsjednut ličnom ambicijom, smatraju oni.

“Rušenjem vlasti u Podgorici sasvim je jasno i građanima da je Milatović opsjednut ličnom ambicijom, koja ga je dovela do toga da umjesto da bude politički lider nove generacije, on postane saveznik DPS-a, protiv kojeg je u kampanji tvrdio da se bori, i lider posrnulih partija koje su ispod cenzusa. Siguran sam da je takav kopernikanski obrt Milatovića najbolja potvrda njegove delegitimacije i dovoljan razlog da vrati građanima i sopstveni mandat”, zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.