PES: Milatoviću Evropa Sad 1 i 2 nijesu bili populizam dok je ubjeđivao građane u njihovu održivost
Pokret Evropa sad

PES: Milatoviću Evropa Sad 1 i 2 nijesu bili populizam dok je ubjeđivao građane u njihovu održivost

Predsjedniku države Jakovu Milatoviću Evropa Sad 1 i 2 nisu bili populizam kada je ubjeđivao građane u njihovu održivost, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

"Crnogorska javnost je, zbog straha za rejting pojedinih partija mogla očekivati kritike na račun programa Evropa Sad 2 od onih koji su i prilikom sprovođenja programa Evropa Sad 1 širili dezinformacije i neosnovanu paniku, ali današnji komentar osnivača PES-a i aktuelnog predsjednika države koji je na osnivačkom presu partije prije dvije godine sa tadašnjim kolegom Spajićem obećao građanima prosječnu platu 1000 eura i minimalnu penziju 450 eura, mogli su očekivati samo novi saveznici i savjetnici predsjednika Milatovića", saopštili su iz PES-a. 

Napominju da Milatoviću Evropa Sad 1 i 2 nisu bili populizam kada je ubjeđivao građane u njihovu održivost.

"Kada je orkestrirana kampanja protiv programa Evropa Sad 1 krenula zbog, ispostavilo se netačne tvrdnje da se gasi Fond za zdravstvo, tadašnji ministar Milatović nakon što se uvjerio u održivost tog programa, prihvatio je da isti i javno brani. Kada se zbog panike dominantno iz redova bivšeg režima i partijskih tabloida Željka Ivanovića plasirala priča o ukidanju fonda PIO i dovodio u pitanje penzioni sistem, obesmišljena opozicija i medijski tabloidi zbog dosadašnjih promašaja i izgubljene kredibilnosti, odigrali su na novog saveznika, koji je došao na poziciju predsjednika uvjeravajući građane da su njegova obećanja realna", naglašavaju iz PES-a. 

Sve besmislice koje su, kako kažu, pratile kampanju protiv programa Evropa Sad 1, još su intenzivnije zastupljene protiv programa Evropa Sad 2.

"Prvo smo slušali mjesecima da program ne postoji, a zatim čitali apokaliptične projekcije raznih iznajmljenih analitičara, od toga da se ukida fond PIO, povećava PDV na 30%, povećava javni dug sprovođenjem zaduženja za tekuću potrošnju, prodaje Elektroprivreda, i tako dalje i tome slično. Da su se pitali ovi akteri vjerovatno bi i usljed globalne inflacije građane i dalje ubjeđivali da su minimalne plate od 222 eura i minimalne penzije od 145 eura evropski standard", stoji u saopštenju. 

Iz PES-a poručuju da građani mogu zamisliti kako bi se u takvim okolnostima suočavali sa skupoćom, na koju sada aludira opozicija.

"Međutim, građani su ipak dobili vlast koja će više od tri puta podići minimalne plate i penzije, a skoro duplirati prosječne plate u odnosu na period kada je Crnom Gorom upravljao bivši režim", zaključuju iz PES-a. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.