Hrabri pas gotovo je stradao spašavajući svoju porodicu od provalnika, ova priča će vas rasplakati
Foto: Instagram

Hrabri pas gotovo je stradao spašavajući svoju porodicu od provalnika, ova priča će vas rasplakati

Nevjorovatna priča o hrabrosti i odanosti psa po imenu Panchu koji je spasio svoju porodicu od naoružanog provalnika obilazi svijet.

"Pripremite maramice, ispričat ćemo vam epsku priču o jednom heroju", rečenica je kojom je udružemje  Espanola Humane na Instagramu započela viralnu objavu o Panchu.

Početkom juna, usred noći u kuću Panchove obitelji u Albuquerqueu, gradu u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, ušunjao se naoružani provalnik. Neko iz porodice čuo je buku u kući i spustio se u prizemlje da  provjeri šta se događa, zajedno s Panchom. Naišli su na uljeza, za kojeg se ispostavilo da je 16-godišnjak, a Pancho nije ni sekunde oklijevao što učiniti jer je shvatio da je njegova porodica u opasnosti. Krenuo je u akciju kako bi zaštitio 'svoje', no razbojnik ga je prvo više puta udario nogom i ozlijedio mu kralježnicu zbog čega se Pancho više nije mogao micati.

A onda ga je provalnik ubo nožem i zarezao mu vrat tako duboko da ga je potpuno razderao, a pravo je čudo, kažu iz Udruženja, da su mu dušnik i jednjak ostali netaknuti.
"Ipak, Pancho se izborio s uljezom i spasio svoju porodicu. A onda je došao red na njih da oni spase njega. Dok je krvario, pritiskali su ranu i odjurili u grad pokušavajući pronaći veterinarsku ambulantu koja je otvorena", stoji u objavi. Sjetili su se zatim i udruženja  Espanola Humane, iz koje su Pancha prije osam godina i udomili, i očajnički tražili od njih pomoć.

Pancho je izgubio ogromnu količinu krvi i bio je vrlo slab kada je stigao do veterinara koji su nadljudskim naporima pokušavali spasiti život četveronožnom heroju.

"Iako je jako krvario, svaki put kad smo mu rekli kako je dobar dečko, mahao je repom", piše Espanola Humane. U jednom trenutku, dok su ga veterinari pripremali za operaciju, Panchu je stalo srce i prestao je disati, no ljekari su ga uspjeli oživjeti.

Nakon operacije i silnog truda ljekara da mu zašiju ogromnu ranu na vratu, Pancho se probudio okružen tehničarima i veterinarima koji su se borili za njegov život.

Nekoliko sedmica kasnije, psić heroj se potpuno zdrav vratio kući s vlasnicima, koji su čitavo vrijeme bdjeli uz njega u oporavilištu veterinarske ambulante.

Rijetki su ostali ravnodušni na Panchovu priču, a mnogi su slali upite kako ga mogu nagraditi. Među njima je bila i Omaha Steaks, kompanija za prodaju i distribuciju mesnih proizvoda, iz koje su mu poslali ogroman paket odrezaka koje Pancho obožava.

"Njegov vlasnik je svaki dan bio uz njega i govorio mu da će dobiti odrezaka koliko god želi, samo neka se izvuče", rekli su iz Udruženja  na društvenim mrežama. A iz ambulante u kojoj je spašen Pancho je ispraćen uz proslavu dostojnu pravog heroja – uz tortu i mariachije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.