Aerodromi tvrde da ugovor o zakupu ističe 11. avgusta, Opština Zeta da mogu taksirati samo zetski taksisti

Aerodromi tvrde da ugovor o zakupu ističe 11. avgusta, Opština Zeta da mogu taksirati samo zetski taksisti

Ne interesuje ih ugovor koji je još na snazi

Ekipe Komunalne policije i inspekcije Opštine Zeta danas su kontrolisale licence podgoričkim taksistima ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica, osporavajući im pravo rada na toj lokaciji, iako im ugovor o zakupu parking pozicija sa Aerodromima Crne Gore ističe tek 11. avgusta.

Da ugovor o zakupu parking pozicija na Aerodromu u Golubovcima ističe tek 11. avgusta, M portalu su potvrdili iz Aerodroma Crne Gore.

"Aerodromi Crne Gore su shodno obavezujućim ugovornim odredbama pokrenuli postupak raskida ugovora za zakup parking pozicija ispred Aerodroma Podgorica. Otkazni rok je 45 dana, odnosno do 11. avgusta 2024. godine“, saopšteno nam je iz Aerodroma Crne Gore, ali nijesu željeli da komentarišu današnju akciju zetske Komunalne policije.

Međutim, portparol opštine Zeta Ivan Kopitović kazao je za M portal da su ih upravo iz Aerodroma kontaktirali sa molbom da preuzmu kontrolu i vršenje nadzora parkinga ispred teeminalne zgrade.

Nezvanične informacije do kojih je M portal došao kažu da se tokom akcije zetske Komunalne policije uključila čak i Uprava policije, čiji su službenici upozoravali komunalce da nemaju pravo intervencije na zemljištu koje pripada Aerodromima.

Formalno razgraničenje Glavnog grada Podgorica i Opštine Zeta još uvijek nije završeno, pa se i ne zna tačno dokle sežu granice i nadležnost zetske Komunalne policije.

Ipak, Kopitović kaže da prema zakonu isključivo taksisti sa zetskim registarskim oznakama mogu preuzimati putnike ispred aerodroma.

Kopitović je M portalu potvrdio da su ekipe Komunalne policije i inspekcije od jutros na terenu, i to ne samo na aerodromu u Zeti, već širom opštine u cilju sprovođenja i realizacija aktivnosti iz domena i nadležnosti pomenutih službi.

„Nadzor na teritoriji zetske opštine sprovodi Komunalna policija i inspekcija sa teritorije Zete, pošto je ranijih godina podgorička Komunalna policija i inspekcija odbijala da sprovodi nadzor i tako omogućavala kršenje zakonskih normi, kao i da su sa aerodroma koji se nalazi na teritoriji Zete apelovali da naše službe preuzmu kontrolu i vršenje nadzora koje im po zakonu i pripada“, kazao je Kopitović.

Prema njegovim riječima, ova akcija nije usmjerena ni protiv jednog taksi udruženja, već se sva taksi vozila i sve taksi firme provjeravaju i u skladu sa poštovanjem zakona ili njegovim nepoštovanjem izriču i prekršajni nalozi.

„Takođe, to kakav ugovor ima bilo koja strana sa aerodromom u Zeti ne isključuje našu obavezu da postupimo u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju, shodno članu 86 stav 7 gdje je jasno precizirano da prevoznici u auto-taksi saobraćaju koji nemaju izdatu licencu od strane našeg organa ne mogu preuzimati putnike sa teritorije Opštine Zeta, što automatski znači da isključivo taksisti sa zetskim registarskim oznakama mogu preuzimati putnike ispred aerodroma“, ocijenio je on.

Napominje, pored ostalog, da će danas kao i svih narednih dana, ne samo na aerodromu već širom Zete njegove kolege iz Komunalne policije i inspekcije biti isključivo u službi poštovanja zakona.

„Razumijemo nervozu svih onih koji su, očito, sprovodili određene radnje suprotno zakonima države u koju su se svih ovih godina kleli, pa kada je konačno nakon dugog niza godina taj Zakon počeo da se sprovodi i primjenjuje na terenu onda imamo prisutnu nervozu“, zaključuje Kopitović političkom porukom.

Izvor:M PORTAL

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.