Božović: Crnogorska Vlada nema elementarnog dostojanstva u vođenju države

Božović: Crnogorska Vlada nema elementarnog dostojanstva u vođenju države

Vlada Crne Gore je uplašena i nema elementarnog dostojanstva u vođenju države, pa se sa najavljenom rekonstrukcijom može očekivati još veća opstrukcija države, kazao je predsjednik Regionalne akademije za razvoj demokratije - Balša Božović.

Vlada Crne Gore je uplašena i nema elementarnog dostojanstva u vođenju države, pa se sa najavljenom rekonstrukcijom može očekivati još veća opstrukcija države, kazao je predsjednik Regionalne akademije za razvoj demokratije - Balša Božović.

“Pogledajte način, na koji su prije nekoliko dana kupljeni automobili za policiju, iz auto kuće Čačak, za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Pogodite - Srbija unazad deset godina kupuje od iste te kuće, na isti način, netransparentno, protivzakonito. Dakle, to su neke stvari koji će se preslikavati na Crnu Goru”, rekao je Božović za televiziju E..

Primjera je, navodi, mnogo, od svakodnevnog života do sistema. Trpejeće, kaže Božović, država, građani, a konstantno će se podgrijavati sukobi sa pričom rušenja Njegoševog mauzoleja, sa pričom o uvođenju konstitutivnosti naroda u Crnoj Gori, promjenom Ustava, promjenom jezika.

“Ja sam i večeras, i svaki put kod vas čisto da upozorim ljude da ja, kao neko ko živi u Srbiji, mogu iz prve ruke da vam kažem kroz šta sve je to društvo prošlo, i kroz šta danas prolazi. Srbija se odrekla evropskog puta, odrekla se evropskih integracija i danas crnogorsko društvo može da bira da li će sa Srbijom, u tom nepoznatom pravcu, ili će da ostane na evropskom putu, kao što većina građana u Crnoj Gori želi” - poručuje Božović.

Sagovornik TV E smatra da su uvođenje dvojnog državljanstva, ili uvođenje srpskog jezika kao službenog, za šta se zalažu Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, kako kaže, pecke Aleksandra Vučića.

“Postoje predikcije da ukoliko ova skupina bude ostala na vlasti u Crnoj Gori da će čak doći, u nekom bližem vremenskom periodu i do građanskih sukoba” - naglasio je Božović.

Bosna i Hercegovina, Kosovo i Crna Gora spadaju u krizna područja, po mišljenju Božovića, na koje svijet sa zebnjom gleda, ali mnogi partneri sa zapada ne razumiju o čemu je riječ, što je, dodaje, katastrofa.“Crna Gora je jedna od rijetkih država na svijetu koja ima ekstremnu desnicu iz druge države, a ne iz svoje“ - ističe Božović.

Smatra i da mira na Balkanu, pomirenja i demokratskog razvoja neće biti dok god Srbija, sa Aleksandrom Vučićem na čelu, ima pipke u regionu.

“To je politika koja ima cilj da potpuno omeđi sve ono što Aleksandar Vučić smatra da je u Crnoj Gori njegovo. On neće odustati od toga. Satanizovaće političke protivnike. Sa druge strane, za crnogorsku naciju, crnogorski identitet govoriće da ne postoji, on će to relativizovati, i govoriće da Crna Gora nije sposobna da vodi samu sebe, da nije ekonomski održiva, to je termin iz referendumske kampanje, već će on da bude taj koji će Crnoj Gori da da ulje, šećer, krompir” - zaključio je Božović.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.