Ugostitelji: Kako objasniti elitnim turistima da nema struje po 4,5 sati

Ugostitelji: Kako objasniti elitnim turistima da nema struje po 4,5 sati

Nekoliko sati bez struje juče su bili građani Budve i Tivta na temperaturi od 40 stepeni. Zbog toge je grupa provrednika iz Tivta odrzala protest ispred CEDIS-a. Iz te kompanije kažu da je danas napajanje uredno te da je jučerasnji ispad nastao zbog enormne potrošnje električne energije. Ipak, kako saznajemo, dio Tivta od 11.40 sati danas nema struje.

Taman kad  je postalo nezamislivo živjeti bez klime, mnogi su juče ostali bez struje. U Budvi i Tivtu višesatni ispadi bez najave i objašnjenja, u špicu sezone i vrućine.

“Juče smo bili bez struje u jednom od naših objekata preko 4,5 sata, a to je za namirnice, za osoblje, goste neprighvatljivo. Otkazuju se rezervacije, loše su recenzije, tako da su svi uključeni, od običnih građana do privrednika svi imamo problema i svi su izrevoltirani i zato smo se odlučili za protest”, kazao je ugostitelj iz Tivta Marko Vujović.

U Tivtu su sve izraženiji problemi u napajanju strujom, grad raste nesrazmjerno sa elektro-energetskom  infrastrukturom. Iz CEDIS-a su juče kazali da je na primorju stabilno napajanje električnom energijom.

Jučerašnji problemi su nastali zbog velikih opterećenja i enormne potrošnje u uslovima crvenog meteo alarma.

“Ovo je Tivat, elitno turističko mjesto i ne možemo da objasnimo godtima da 4,5 sati ne mogu da imaju struju. Agregati su jako skupi. Zamislite kako je kuvaru koji radi iznad roštilja ili šporeta”, kaže ugostitelj.  

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.