Sjutra sunčano, na sjeveru pljuskovi i grmljavina

Sjutra sunčano, na sjeveru pljuskovi i grmljavina

Na sjeveru Crne Gore pretežno sunčano i veoma toplo. Popodne uz jači razvoj oblačnosti, ponegdje pljuskovi i grmljavina i prolazno jak vjetar. Temperatura do 35 stepeni.

Na jugu sunčano i vruće, popodne uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i zapadni. Temperatura oko 40 stepeni.

More malo talasasto. Vjetar slab do umjeren, ujutru sjeveroistočni, tokom dana zapadni. More rekordno toplo, s temperaturom do 28 stepeni. UV indeks veoma visok, između 9,5 i 10 UV jedinica.

Narednih dana na sjeveru - prijepodne duži sunčani periodi, u drugom dijelu dana sve više uslova za pojavu kiše, pljuskova i grmljavine, uz pad temperature. Vjetar slab do umjeren, mjestimično pojačan, uglavnom sjeverni.

Na jugu pretežno sunčano i manje vruće. Popodne umjeren ili pojačan razvoj oblaka, tako da ponegdje može biti kratkotrajno kiše ili pljuska s grmljavinom, naročito u kontinentalnim predjelima.

Prognoza za Evropu:

Na Mediteranu, većem dijelu zapadnih, centralnih i južnih predjela sjutra bez kiše, s više sunčanih perioda. Kiša se mjestimično očekuje na sjeveru Britanskih ostrva, u Norveškoj i Švedskoj, a u jugoistočnim, istočnim i sjeveroistočnim predjelima popodnevni pljuskovi s grmljavinom. I dalje je na Mediteranu i jugu kontinenta vruće, dok je u istočnim predjelima Skandinavije prilično svježe.

Prognoza za Balkan:

Na Balkanu počinje da slabi vreli temperaturni talas. I dalje će biti prilično toplo, s dužim sunčanim periodima, ali i popodnevnim pljuskovima s grmljavinom, naročito u centralnim i jugoistočnim predjelima. Temperatura na području Grčke preko 40 stepeni, dok će na sjeverozapadu biti 10 stepeni niža.

Izvor:RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.