Đoković otkrio šta je rekao princezi Kate na Wimbledonu, osvrnuo se i na njen izgled
Foto: EPA-EFE

Đoković otkrio šta je rekao princezi Kate na Wimbledonu, osvrnuo se i na njen izgled

Teniser Novak Đoković izgubio je nedavno u finalu Wimbledona od Carlosa Alcaraza, koji je drugu godinu zaredom osvojio najdragocjeniji trofej u teniskom svijetu.

Trofeje je Alcarazu i Đokoviću uručila princeza od Walesa Kate Middleton, kojoj je ovo bilo drugo pojavljivanje u javnosti otkako je otkrila da ima rak, a na Wimbledon je došla sa svojom kćerkom Charlotte i sestrom Pippom Middleton.

Đokoviću je trofej uručila s velikim osmijehom na licu, a on joj se pritom i naklonio, te je kasnije otkrio i šta je rekao princezi.

"Rekao sam joj da mi je drago vidjeti da je dobro, izgledala je zdravo. To je i dobra vijest za ovu zemlji i za Wimbledon, da je princeza tu, naravno, sa svojim članovima porodice. Daju veliku podršku ovom turniru. Znam i da je njena sestra dugo igrala tenis, pa istinski cijene i vole igru. Razumiju tenis, što je sjajno. Prekrasno je imati takvu podršku kraljevske porodice", rekao je Đoković te je istaknuo je i kako je ponovni susret s princezom bio privilegija.

Kate već nekoliko godina uručuje trofeje pobjednicima Wimbledona, kao pokroviteljica All England Cluba, a tu je ulogu naslijedila od pokojne kraljice Elizabete II.

To uključuje i njeno prisustvo na mečevima kako bi se povećao profil turnira svake godine. Tu je i dobrotvorni aspekt uloge, koju podržava Fondacija Wimbledon, koji od nje zahtijeva da posjećuje lokalne inicijative i sportske programe, kao i da se bavi mladima.

Podsjetimo, princeza je krajem marta putem video zapisa objavila da je na preventivnoj hemoterapiji jer se liječi od raka, a prije toga je bila na operaciji abdomena. Od Božića prošle godine Kate nije imala nijedan službeni angažman, no 15. juna prvi se put nakon operacije i liječenja pojavila u javnosti u povodu rođendanske parade za svojega svekra, kralja Charlesa.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.