Preminuo Džoi Brajant, Kobijev otac i bivši NBA igrač
Kobi Brajant sa ocem Džoijem, Foto: AP Photo

U 69. godini

Preminuo Džoi Brajant, Kobijev otac i bivši NBA igrač

Bivši američki košarkaš, član više NBA ekipa Džoi Brajant preminuo je danas u 69. godini.

I pored karijere u NBA ligi, ali i u Italiji Džoi će ipak u javnosti ostati poznat kao otac jednog od najboljeg košarkaša svih vremena Kobija Brajanta.

On je svoj NBA put počeo u rodnoj Filadelfiji, gdje je četiri godine nosio dres Siksersa sa kojima ima čak i jedno finale 1977. godine kada su zazstavljeni od Portlanda predvođenim Bilom Voltonom.

Potom je tri godine nosio dres Klipersa, čija je franšiza tada bila u San Dijegu.

Posljednju sezonu u NBA ligi je odigrao u Hjuston Rokitsima prije nego što je nastavio u Italiji.

Upravo će tokom italijanskih godina da razvije ljubav svog sina Kobija ka italijanskom jeziku, fudbalu ali i samoj košarci.

Nakon košarkaške karijere, radio je kao trener, širom SAD, Japana, a najveći uspjeh mu je taj što je vodio WNBA ekipu Los Anđeles Sparksa.

Njegov sin će da postane kasnije jedan od najboljih košarkaša svih vremena, po mnogim NBA fanovima, jedini "pravi nasljednik" Majkl Džordana.

Kobi je poginuo u helikpoterskoj nesreći 26. januara 2020. godine. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.