Mladi košarkaši ubjedljivo poraženi od Španije, u nastavku će se boriti za plasman od 9. do 16. mjesta

Mladi košarkaši ubjedljivo poraženi od Španije, u nastavku će se boriti za plasman od 9. do 16. mjesta

Muška mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je ubjedljivo od Španije 80:45 (14:12, 17:12, 24:11, 25:10), u osmini finala Evropskog prvenstva u poljskoj Gdinji.

To je četvrti poraz “crvenih”, nakon tri u grupnoj fazi (Slovenija, Litvanija, Island).

Izabranici Dušana Dubljevića u nastavku takmičenja igraće za plasman od 9. do 16. mjesta, i boriti se opstanak u A diviziji, tako što će izbjeći tri posljednja mjesta. Crna Gora prvi meč na tom putu odigrati sjutra od 13 časova protiv Njemačke.

Naša selekcija je protiv jedne od najboljih selekcija šampionata bila ravnopravna u prvoj dionici (12:14), u 13. minutu je prvi i jedini put povela, nakon koša Čedomira Žižića (17:16), a držala se dobro do odmora (24:31). Međutim, u nastavku je razlika u kvalitetu došla do izražaja. Španija je drugo poluvrijeme otvorila serijom 15:0, pa je bilo jasno da je iznenađenje nemoguće.

U našoj selekciji jedini dvocifreni bio je Petar Minić sa 15 poena, Vladimir Sudar ubacio je devet, uz šest skokova, Vasilije Todorović dodao je šest, Milorad Brajović i Petar Strugar po četiri, Amar Ličina tri, Lazar Mirotić dva, a dva poena postigao je i Čedomir Žižić uz sedam skokova.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.