Kraj sna o Parizu: Crna Gora eliminisana sa olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rigi
Foto: FIBA

Kraj sna o Parizu: Crna Gora eliminisana sa olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rigi

Na kraju se dogodio najgori mogući scenario – Kamerun je pobijedio Brazil 77:74, pa je uz “karioke” prošao u polufinale, dok su košarkaši Crne Gore završili nastup na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi, jer su treći u grupi B.

Tim Boška Radovića je mogao dalje samo u slučaju pobjede Brazila ili trijumfa Kameruna sa 15 i više razlike. Nije se, međutim, dogodilo ni jedno ni drugo.

Sve tri reprezentacije su nastup u grupi završile sa po pobjedom i porazom, ali je Crna Gora imala najslabiju koš-razliku (-5). Brazil je završio na +6, a Kamerun na -1.

Naša selekcija je na startu poražena od Brazila 81:72, u meču u kojem je vodila preko 30 minuta i 35 minuta bila u igri za pobjedu, dok je u drugom meču pobijedila Kamerun sa nedovoljnih 70:66, iako je u trećoj četvrtini imala i dvocifrenu prednost.

Što se meča između Kameruna i Brazila tiče, u 17. minutu je izgledalo da Kamerun, možda, može do ubjedljive pobjede, jer je poveo 24 razlike (56:32). Međutim, Brazil je u drugom poluvremenu zaigrao bolje, posebno u posljednjoj četvrtini (19:9), pa je na 75 sekundi prije kraja izjednačio na 74:74, nakon slobodnih bacanja Benitea. Koš odluke postigao je Hil, koji je pogodio trojku za 77:74, na 57 sekundi prije kraja, dok na drugoj strani sa perimetra precizan nije bio Benite, pa su Kamerunci mogli da se raduju plasmanu u polufinale…

U polufinalu turnira u Rigi, tako, u subotu će igrati Letonija – Kamerun, odnosno Brazil – Filipini. Pobjednici će u neđelju igrati za vizu za Olimpijske igre u Parizu…

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.