Ana Brnabić pomogla partnerici da podigne kredit od 1,6 miliona eura za privatnu polikliniku
Foto: Nova.rs/Goran Srdanov

Ana Brnabić pomogla partnerici da podigne kredit od 1,6 miliona eura za privatnu polikliniku

Ana Brnabić je pomogla svojoj partnerici, doktorici Milici Đurđić da podigne kredit od 1,6 miliona eura za privatnu polikliniku u luksuznom stambeno-poslovnom kompleksu Beograd na vodi.

Milica je za potrebe otvaranja ove zdravstvene ustanove podigla kredit u vrijednosti od 1,6 miliona eura, nakon što je pod hipoteku stavila stan svoje partnerice Ane u Šolinoj ulici na Dedinju, objavio je portal Nova.rs. Kredit je odobren za potrebe kupovine opreme za radiologiju i finansiranje pripadajućeg PDV-a.
Milica je nedavno otvorila firmu MD Clinica koja se bavi iznajmljivanjem vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanjem njima, a sada otvara i polikliniku.

Banka je odobrila kredit i to preko firme MD Clinic. Riječ je o zajmu za koji je stavljena hipoteka na Anin stan. Spomenuti portal također navodi kako njih dvije ne žive u ovom stanu, nego u vili Jovanke Broz. Međutim, po zakonu se moraju iseliti u naredna četiri mjeseca.

Inače, Ana i Milica su u vezi više od 12 godina, a sina Igora su dobile uz pomoć vantjelesne oplodnje. Ana je ranije izjavila da je ona prva političarka u Srbiji i regiji koju nije bilo sram biti pripadnica LGBT zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.