Zirojević: Vujović krši Poslovnik, tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru

Zirojević: Vujović krši Poslovnik, tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru

Iako sam, u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, na osnovu člana 50, od ministarke kulture i medija, Tamare Vujović, tražio da mi na uvid dostavi prvobitno rješenje kojim je odbijen zahtjev Opštine Berane da bude podignut spomenik mitropolitu Amfilohiju Radoviću, a koje je naknadno poništila, to se, do danas, nije desilo, poručio je poslanik Socijaldemokrata i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojević.

On je podsjetio javnost se na ovaj korak odlučio zbog sumnje u neregularnosti u toku ovog postupka, kao i da je ministarka, kako kaže, bila izložena brojnim internim i eksternim “pritiscima usljed kojih je promijenila sopstvenu odluku i poništila sopstveno rješenje”.

“Uprkos tome što član 50 Poslovnika jasno kaže da je rok za odgovor resora kojim Vujović rukovodi 15 dana, te da sam zahtjev poslao 19. septembra, nikakav odgovor nije stigao. Tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru. Shodno navedenoj situaciji, uputiću još jednu urgenciju generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore, ovim povodom, a ministarki Vujović poručujem – možete da bježite od davanja odgovora, ali ne još dugo”, naveo je poslanik u saopštenju za medije.

Jer, kako konstatuje, shodno Ustavu Crne Gore, kao ministarka “odgovarate Parlamentu koji Vas je izabrao, a ne SPC ili bilo kojoj drugoj organizaciji”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.