Konačano sam stala na noge

Konačano sam stala na noge

Protiv Bukurešta i Valčee, na startu šampionata, upisala je po 14 odbrana

ugo je trajalo putovanje Anastasije Babović-Vujović do prave šanse sa gola. Djevojka rođena 2000. godine, koja je još u najranijim rukometnim danima bila projektovana za velike stvari - debitovala u Ligi šampiona za Budućnost sa 15 godina (sezona 2016/17), prije svega su povrede spriječile da se do kraja iskaže.

Gubila je samopouzdanje i zbog toga što su, iz objektivnih razloga, ispred nje bile iskusnije i starije, nije dobijala veliku minutažu. Nije imala sreće u mnogim klubovima - u Mađarskoj (Dunajvaroš) i Rumuniji dva puta (Krajova – gdje se povrijedila i Bistrice), ali od ove sezone stvari su se okrenule. Dočekala je svojih ,,pet minuta“ na golu. I samo je to tražila. Ponovo u Rumuniji i to u dresu debitanta u najjačoj ligi Evrope - CSM Jaši.

- Najbitnije je da sam zdrava i da sa koljenima nemam problema. Branim dobro - 60 minuta u ekipi koja nema prvoligaško iskustvo i koja će se boriti za ostanak. Lično se osjećam odlično i brzo sam se uklopila. Moja ekipa nije imala sreće u prva tri kola sa Rapidom, Bukureštom i Valčeom, ali u narednih pet vidimo šansu za bodove - kazala je Anastasija.

Kuriozitet je da je sa šampionom Bukureštom (učesnik LŠ) i Valčeom upisala po 14 odbrana!

- Moj cilj je da branim, pokupim minutažu i da se spremim za nešto što dolazi u budućnosti. Sada sam i mnogo zrelija, a iskreno - mnoge stvari su se preko noći promijenile. Nakon dužeg perioda osjetila sam da neko vjeruje u mene i da ekipa računa na mene. Vidim povjerenje, dobila sam slobodu, što pokušavam i da vratim sa gola. Puno toga se poklopilo.

Samopouzdanje je od ove sezone na nivou. Osjeća se važnom u klubu koji ne pripada vrhu, ali nastupa u jakoj ligi.

- Izgubila sam samopouzdaje u periodu poslije povreda i nakon mnogih drugih stvari. Sada se to vraća, prija mi sredina, a i konačno su koljena u dobrom stanju. Baš vodim računa o sebi. Najvažnije da sam konačno izašla iz lošeg perioda. Još sam došla u ekipu koja mi vjeruje. Konačano sam stala na noge.

Kaže da nema prepreke koja joj, poslije svega, može stati na put.

- Sve ću izdržati, samo da branim. To je moj cilj. Najvažnije je da mi trener i ekipa vjeruju. Nadam se da ćemo sa ovako dobrom energijom izboriti ostanak.

Liga je prejaka, kaže povremena crnogorska reprezentativka.

- Apsolutno mi ovaj rang i kvalitet odgovaraju. I čini mi se da je ovo prava sredina da izađem iz dugog i teškog perioda. Nadam se da ću konačno pokazati ono što se godinama priča o meni. Iskreno, ne namjeravam da stanem.

Babović nije bila na prvom okupljanju nove selektorke A tima - Suzane Lazović, ali...

- Prvi put sam u karijeri razgovarala sa selektorom A reprezentacije. Lazović je inače neko ko je bio trener mojoj generaciji. Cijenim je kao osobu, kao trenera i jako sam srećna što je tu. Ima prave ljudske vrijednosti i tim će voditi na pravi način. U razgovoru sam dobila informaciju da ćemo svi dobiti šansu, da prati sve, lično sam poslala neke utakmice... Znam da su trenutno u timu tri iskusnije i starije golmanke od mene, ali, je selektorka kazala da računa u budućnosti i na nas mlađe. I moj fokus je da branim i da se nametnem. Cilj je reprezentacija, kao i svakom igraču, a ja sam dugo tu, ali na periode. Znam da nisam dobila pravu šansu, a vjerujem da ću je dobiti - poručila je mlada golmanka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.