Dačić: Kneževiću i Mandiću se u Crnoj Gori sudilo za pozivanje na protest
Ivica Dačić

Mnistar unutrašnjih poslova Srbije o izmjenama Krivičnog zakona u toj zemlji

Dačić: Kneževiću i Mandiću se u Crnoj Gori sudilo za pozivanje na protest

Mnistar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema komentar povodom odredbe iz nacrta o izmjenama i dopuna Krivičlnog zakonika, koja je po nekim tumačenjima usmjerena protiv organizatora protesta, jer nije učestvovao u radu na njemu pa i ne zna suštinu.

"Samo znam da postoje neke stvari koje treba komparativno gledati kako je definisano u nekim drugim zemljama. Znam, na primjer, u Crnoj Gori, za koju neki kažu da je otišla dalje od nas, da su suđeni Milan Knežević i Andrija Mandić jer su pozivali građane da se okupe ispred Narodne skupštine, pa nisam nikad čuo da je neko nekada nešto rekao tim povodom", izjavio je Dačić.

Dačić, koji kao predsjednik Socijalitičke partije Srbije prisustvuje izbornoj konferenciji Socijalističke omladine Srbije, izjavio je novinarima i da sa MUP o izmjeni zakonika nije održan ni jedan sastanak.

Kako je naveo, prerano je govoriti kako će izgledati Krivični zakonik jer je tek počela javna rasprava i uvjeren je da će opravdane priimjedbe biti uvažene.

U nacrtu o izmjenama i dopuna Krivičnog zakonika navedeno je kao novo krivično djelo to da će se kazniti onaj ko putem sredstava informisanja ili na drugi način učini dostupnim materijal koji sadrži informacije kojima se daju savjeti u cilju izvršenja krivičnog djela.

U dijelu stručne javnosti strahuje se da će se odredba, ako se usvoji, odnositi na organizatore protesta ako budu putem duštvenih mreža davali savjete na koji način da se, na primjer, blokira neka saobraćajnica ili pruga.

Izvor:P objeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.