Rumunija tvrdi da su krhotine ruskog drona ponovo pronađene na njenoj teritoriji

Rumunija tvrdi da su krhotine ruskog drona ponovo pronađene na njenoj teritoriji

U Rumuniji su ponovo pronađene krhotine ruskog drona, saopštilo je rumunsko Ministarstvo odbrane.

Granična policija je u petak ujutro obavijestila Ministarstvo narodne odbrane (MApN) o postojanju fragmenata dronova na području kanala Licov, otprilike kilometar od ušća u pritoku Dunava, prenosi rumunski RSE.

Specijalni tim MApN-a, rumunska Informativna služba i Ministarstvo unutrašnjih poslova pretražili su naznačeni perimetar, odakle su pronašli fragmente drona ruskog porijekla, nakon čega će biti vještačeni, po zakonskim procedurama, navodi se iz ministarstva.

ona se nalazi na području van grada, elementi infrastrukture nisu pogođeni.

Prethodno, Ministarstvo je saopštilo da su u noći 2. oktobra u vazduh lansirana dva rumunska F-16 i dva španska borbena aviona F-18 radi praćenja situacije u vezi sa još jednim napadom ruskih dronova na teritoriju Ukrajine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.