Mlade košarkašice savladale Finsku, potrebna još pobjeda za opstanak u A diviziju

Mlade košarkašice savladale Finsku, potrebna još pobjeda za opstanak u A diviziju

Mlada ženska košarkaška reprezentacija savladala je Finsku (64:51)

Mlada ženska košarkaška reprezentacija savladala je Finsku (64:51) u prvom meču razigravanja za plasman od 13. do 16. mjesta na šampionatu Evrope u Litvaniji.

Izabranice Vladana Radovića odlično su otvorile meč, povele 10:3 i jasno pokazale da su kvalitetnije. Crna Gora je poenima Radević u 14. minutu prvi put imala dvocifrenu razliku (18:7), dok je na poluvremenu bilo 24:14.Finska je u trećoj dionici u dva navrata stigla do egala (32:32, 34:34), ali ne i do preokreta. Baš tada odreagovao je naš tim i serijom 12:0, koju je zaključila Bulajić u 32.minutu poveo 46:34, što je bio nagovještaj da će se upisati prva pobjeda na prvenstvu.

Četiri igračice bile su dvocifrene – Jovana Savković ubacila je 16, Jelena Bulajić dodala poen manje, dok su Milena Bigović i Marija Baošić postigle po 10.

Crna Gora će sjutra igrati za 13. mjesto i opstanak u A diviziju protiv boljeg iz današnjeg meča Srbija – Mađarska.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.