Rune nije ni zaprijetio: Đoković u velikom stilu stigao do četvrtfinala
Foto: Reuters

Rune nije ni zaprijetio: Đoković u velikom stilu stigao do četvrtfinala

Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona nakon najbolje partije do sada na turniru.

Djeluje da koljeno više nije problem i da je srpski as spreman da ide do kraja - na tom putu mu ni najmanji problem nije napravio Holger Rune.

Đoković je rutinski odradio posao - slavio je 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Već u drugom gemu je Đoković napravio oduzeo servis rivalu i prvi set riješio za svega 28 minuta, a ništa drugačije situacija na Cetralnom terenu nije viđena ni u nastavku.

U drugom setu je brejk, doduše, stigao tek za 4:3, ali utisak je bio isti - Rune nije mogao da parira.

Danac je reakciju imao kada je Đoković servirao za 2:0, došao je i do brejk šanse i prilike da izjednači na 5:5, ni tada nije mogao da poremeti planove favoritu.

U trećem setu je rani brejk (za 1:0) najavio siguran trijumf, a jedini izazov za Đokovića je bio šesti gem kada je imao problema da ostane na nogama - dva puta je proklizavao u razmjeni sa Runeom, te spasao brejk šansu.

Sedmostruki osvajač Vimbldona će se u četvrtfinalu sastati sa Aleksom de Minaurom, koji je danas u četiri seta bio bolji od Francuza Artusa Filsa - 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.