Kurti: Ubistvo policajca u Loznici da se ne politizuje
Aljbin Kurti

Kurti: Ubistvo policajca u Loznici da se ne politizuje

Kosovski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji za medije, povodom ubistva srpskog policajca za koje je osumničen Albanac sa Kosova, naveo da raspolaže samo onim podacima koji su objavljeni u medijima.

"Izvor informacije je Srbija, naši nadležni organi će obavijestiti javnost o trenutno stanju o tome gdje smo", rekao je Kurti odgovarajući na pitanje novinara povodom informacija da je na licu mjesta nađen pasoš osumnjičenog za napad na policajce, izdat na Kosovu, prenosi Radio Kim. 

Kurti je istakao da "ova stvar ne treba da se politizuje“, već da se tretira s bezbjednosnog, pravnog i profesionalnog aspekta, prenosi N1.rs.

Takođe je naveo, da kosovski organi bezbjednosti prikupljaju informacije o tom slučaju

"Nemam ništa dodatno, ali naši organi bezbjednosti i reda prikupljaju informacije i molim vas da pratite saopštenja kosovske policije, MUP-a i Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kosova", rekao je Kurti na konferenciji za medije na kojoj je govorio o novim rešenjima za podršku djeci.

Inače, danas u ranim jutarnjim satima na graničnom prelazu kod Loznice, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, nakon što je policija zaustavila automobil marke mercedes, u kojem su bile dvije osobe, osumnjičeni je izašao iz automobila i pucao na dvojicu policajaca, od kojih je jedan preminuo na licu mjesta dok je drugi teško ranjen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.