Otac iz Australije optužen za ubistvo svoje djece, u požaru preminula beba i dva dječaka

Otac iz Australije optužen za ubistvo svoje djece, u požaru preminula beba i dva dječaka

Otac iz Australije optužen je za ubistvo svoje djece i podmetanje požara u namjeri da ubije članove porodice.

U požaru su poginuli petomjesečna djevojčica, dvogodišnji i šestogodišnji dječak. Preživjela su tri dječaka od četiri, sedam i 11 godina te i devetogodišnja djevojčica, zajedno sa majkom.

Ovaj 28-godišnji muškarac se suočava sa tri tačke optužnice za ubistvo, pet za pokušaj ubistva i jednom optužbom za uništavanje imovine. Ostaje u bolnici pod policijskom stražom.

Požar je užasnuo zemlju i dolazi u trenutku kada je australijska vlada nasilje u porodici i porodici proglasila "nacionalnom krizom".

Navodni napad se dogodio u zapadnom Sidneju u nedjelju ujutro, prema svjedocima, policiji i hitnim službama.

Komšije i prva pomoć pomogli su u spašavanju četvoro preživjele djece i njihove majke. Dječaci od dvije i šest godina izašli su iz kuće u kritičnom stanju, ali su ubrzo preminuli u bolnici. Petomjesečna djevojčica pronađena je mrtva.

Majka i četvoro preživjele djece su u stabilnom stanju.

Izvor KLIX,ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.