Produžen pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće

Produžen pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće

Kantonalni sud u Sarajevu je prihvatio novi prijedlog o produženju pritvora Mustafi Mehičeviću i Sulejmanu Jasiki u trajanju od dva mjeseca

Produžen je pritvor Mustafi Mehičeviću i Sulejmanu Jasiki, muškarcima koji se sumnjiče da su pokušali ubiti Amira Pašića Faću 1. juna u bašti hotela Europa u Sarajevu.

Kantonalni sud u Sarajevu je prihvatio novi prijedlog o produženju pritvora njima dvojici u trajanju od dva mjeseca, potvrđeno je za portal "Avaza".

Tako će Mehičević i Jasika ostati u pritvoru do 1. septembra ili nove odluke suda.

Podsjetimo, ranije je rečeno iz Tužilaštva KS da im je pritvor predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti zbog ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, Pašić je ranjen u bašti hotela Europa kada je na njega ispaljeno nekoliko hitaca zbog kojih je zadobio teške tjelesne povrede.

Izvor:DNEVNI AVAZ

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.