Tužilaštvo smatra da sud ne može da naređuje, poslali dopis u kojem tvrde da se

Tužilaštvo smatra da sud ne može da naređuje, poslali dopis u kojem tvrde da se "preuzima uloga zatvorskih ljekara"

Sutkinja Vesna Kovačević poručila specijanom tužiocu Vukasu Radonjiću da je SDT stranka u postupku, te najavila da će se zbog dopisa obratiti GST-u Vladimiru Novoviću

Današnje suđenje bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću i grupi Aleksandra Mrkića zbog šverca cigareta, koje je odloženo, obilovalo je primjerima kako Specijalno državno tužilaštvo, kao stranka u postupku, vrši pritisak na sud

Jedan od razloga za odlaganje suđenja bilo je i to što je sutkinja Vesna Kovačević konstatovala da je SDT sudu dostavilo čak 145 foldera sa SKY ECC komunikacijama, te je naložila tužilaštvu da iz tog obimnog materijala izdvoji i ponovo dostavi sudu samo materijal koji se odnosi na konkretan sudski postupak.

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić joj je nakon toga kazao da to nije i stav tužilaštva, dodajući sutkinji da ona ne može narediti koji su dokazi važni za tužilaštvo. Vesna Kovačević mu je odgovorila da su oni stranka u postupku i da je sud taj koji naređuje, te da suđenje može trajati u nedogled ako se dokazi budu izlagali na takav način. 

Nakon što je vijeće sutkinje Kovačević pozvalo vještaka medicinske struke da utvrdi zdravstveno stanje Veselina Veljovića, kako bi mogli da donesu odluku o njegovom eventualnom puštanju da se brani sa slobode, u Viši sud je stigao dopis iz Specijalnog državnog tužilaštva u kojem se tvrdi da je sud prekoračio svoja ovlašćenja time što je pozvao vještaka, te da se „preuzima uloga zatvorskih ljekara“.

Sutkinja Kovačević je kazala da je to neprimjereno obraćanje sudu i da će se zbog toga pisanim putem obratiti Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

U toku saslušanja vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića specijalni tužilac Jovan Vukotić, koji je do tog trenutka vodio postupak u ime SDT, nije imao nikakvih pitanja ni prigovora na njegovo izlaganje, ali se nakon toga u sudnici pojavio njegov kolega Vukas Radonjić koji je Radojeviću postavio nekoliko pitanja i nastavio polemiku sa sutkinjom Kovačević koja je izlazila iz okvira primjerenih za odnos stranaka u postupku prema sudu.

Izvor:M PORTAL

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.