Odbornici nikšićkog parlamenta ipak neće raspravljati o smjeni Marka Kovačevića, opozicija ne dozvoljava nastavak sjednice

Odbornici nikšićkog parlamenta ipak neće raspravljati o smjeni Marka Kovačevića, opozicija ne dozvoljava nastavak sjednice

Sjednica lokalne skupštine na kojoj će se raspravljati o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića počela je sa zakašnjenjem.

Inicijativu za razrješenje Kovačevića 18. juna predsjedniku SO Nikšić Nemanji Vukoviću podnio je Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” , a osim odbornika DPS-a potpisali su je i odbornik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, Liberalne partije (LP) Jelena Marković i nezavina odbornica Tanja Knežević Perišić.

Predlog o izmjeni Dnevnog reda uputio je odbornik Ivan Zečević, koji je apelovao da se sa Dnevnog reda izostavi predlog za razrješenje Marka Kovačevića.

Njegov predlog je usvoje sa 20 glasova za, 19 protiv, bez uzdržanih.

Izvjestilac predlagača inicijative za smjenu Kovačevića, odbornik Boris Muratović stao je za govornicu kako bi ukazao da je povrijeđen Poslovnik, no predsjedavajući mu nije dao riječ jer Muratović nije precizirao koji član Poslovnika je konkretno povrijeđen.

"Danas nema sjednice jer u ime 20.000 građana Nikšića nećemo dozvoliti da još jednom unižavate demokratske principe", kazao je Muratović, nakon čega je opozicija stala ispred predsjedavajućeg i zauzela podijum kako sjednica ne bi bila nastavljena.

Izvor:Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.