Varšava: Tovanje hlorom na javnom bazenu, hospitalizovana 21 osoba

Varšava: Tovanje hlorom na javnom bazenu, hospitalizovana 21 osoba

Na jednom od javnih bazena u naselju Targovek u Varšavi došlo je do velikog trovanja hlorom, a od 23 osobe koje su plivale u bazenu, 21 osoba je prebačena u bolnicu, saopštila je danas policija.

Kako se navodi, 17 osoba je zadržano na liječenju.

Na lice mjesta stigli su policijski službenici, vatrogasne ekipe i ekipe hitne medicinske pomoći.

Napominje se da su u trenutku hospitalizacije svi povrijeđeni, među kojima ima i djece, sa simptomima trovanja hlorom bili pri svijesti, prenosi agencija PAP.

Dvije osobe uprkos simptomima trovanja, odbile hospitalizaciju.

Kako PAP nezvanično saznaje, standardni nivo hlora u vodi bazena na dnu je prekoračen deset puta, a na površini vode bio je veći više od tri puta.

Predstavnici spasilačkih službi uvjeravaju da lokalni stanovnici nisu u opasnosti jer u vazduhu nije pronađen hlor.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.