Turistkinja kvadom udarila u bukvu na Bjalašnici, zadobila povrede, intervenisao GSS

VOZILO SE PREVRNULO

Turistkinja kvadom udarila u bukvu na Bjalašnici, zadobila povrede, intervenisao GSS

Na planini Bjelašnici, u reonu Štinjeg dola, u pravcu Kuće spasa desila se nesreća usljed nekontrolisane brzine i prevrtanja vozila kvad.

Na telefon Gorske službe spašavanja Trnovo u 16:20 došao je poziv o povrijeđenoj osobi i približnoj lokaciji unesrećene.

"Kvad, kojim je upravljala osoba stranog porijekla, prevrnuo se sa neuređenog puta i zaustavilo udarom u stablo bukve. Osoba koja je upravljala kvadom zadobila je povrede noge, leđa i ruke. Povrede su zbrinute, a osoba prebačena do vozila HMP Kantona Sarajevo koje je osobu preuzelo i dalje medicinski zbrinulo", naveli su iz GSS-a Trnovo.

U vrlo kratkom roku dežurni tim Gorske službe spašavanja Trnovo je izašao na teren, locirao unesrećenu osobu te zbrinuo povredu.

"Nesreće prouzrokovane nekontrolisanom vožnjom popularnih četvorotočkaša na našim planinama, postale su vrlo česte. U posljednjih nekoliko godina kvadovi su postali trend u našoj zemlji, iznajmljuju se na planinama i ostalim atraktivnim lokacijama. Vozači se kreću preko skijaških staza, šuma, livada, pašnjaka ili staza koje nisu namijenjene motornim vozilima, što je vrlo rizično, ne samo za vozače kvada nego i za pješake", dodaju iz GSS-a Trnovo.

Pored ugrožavanja života prvenstveno, veliki broj nesreća završi uništavanjem imovine i pravljenja materijalne štete.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.