Talačka kriza na granici Crne Gore i Albanije, oslobođeno 11 zarobljenih migranata

Talačka kriza na granici Crne Gore i Albanije, oslobođeno 11 zarobljenih migranata

Tri državljanina Pakistana uhapšena su kod graničnog prijelaza Božaj, zbog sumnje da su oteli druge migrante, a oslobođeno je 11 zarobljenih migranata, nad kojima je vršeno nasilje, kazao je vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore Lazar Šćepanović.

„Osumnjičeni su bježali policiji, no lišeni su slobode nakon potrage“, rekao je Šćepanović na konferenciji za medije u vezi sa akcijom koja se, kako je rečeno, dogodila jučer.

Uprava policije Crne Gore objavila je fotografije akcije u kojoj su spašeni migranti koji su bili oteti, mučeni i zlostavljani. Šćepanović je saopštio da je da je na graničnom prijelazu sa Albanijom – Božaj bila zarobljena grupa migranata nad kojom je nasilje vršila jedna kriminalna grupa.

Kako je dodao, na osnovu obavještajnih podataka koje je Crna Gora dobila od Albanije, u pograničnom pojasu u Božaju jedna kriminalna grupa migranata nije dozvolila većoj grupi migranata da se kreće, nasilnički se prema njima ponašala, nanosila im teške tjelesne povrede i od njih iznuđivala novac.

Šćepanović je kazao da je akcija trajala nekoliko sati i da je postojala talačka situacija.

Prema njegovim riječima, oslobođeno je 11 migranata – sedam iz Egipta četiri iz Sirije, a uhapšena su tri Pakistanca, kojima se na teret stavljaju krivična djela otmice i iznude.

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora policije Milutin Vasiljević kazao je da 11 migranata trenutno boravi u Prihvatilištu za strance.

Vasiljević je kazao i da je registrovan veliki broj migranata otkad je počela migrantska kriza, te da je broj migranata bio na vrhuncu 2022. godine, kada je u Crnoj Gori boravilo 8.550 migranata. U 2024. godini je taj broj opao na 1.707.

Izvor:N1bh

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.