Idemo mi po ono glavno!

Idemo mi po ono glavno!

Ohrabruje ova priča, koja bi 28. jula, u premijernom meču sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama, mogla da donese možda i velike bodove crnogorskom vaterpolo timu.

Dobri signali ovih dana, a neposredno pred put za Pariz, stižu sa podgoričkog bazena – ,,ajkule“ su u tri sparing meča bile bolje od olimpijskog šampiona – Srbije!

Ohrabruje ova priča, koja bi 28. jula, u premijernom meču sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama, mogla da donese možda i velike bodove crnogorskom vaterpolo timu.

- Prije svega, Srbija je odličan sparing partner, ozbiljna ekipa koja brani zlato sa Igara. Odigrali smo tri utakmice zatvorenog tipa i pobijedili. Pokazali odličnu igru i sebe malo iznenadili jer smo uspjeli da odradimo mnoge stvari koje smo se dogovorili. Nije bilo lako i nije bilo ništa manje intenzivno nego što je bilo ranije. Ritam i igra nas raduju. Nadam se da će sve biti još bolje do početka Olimpijskih igara – kazao je Vasilije Radović, jedan od momaka od kojeg se očekuje da bude iks faktor na olimpijskom turniru.

Veliki krug priprema ,,ajkule“ su napravile u protekla dva mjeseca. Radović kaže da iz takvog rada ekipa ne može nespremna da sačeka najveći sportski događaj.

- Pripreme smo odavno počeli, prije dva mjeseca, možda i još malo kasnije. Nije bilo lako, što se i očekivalo, jer su za Olimpijske igre. Možda do sada moje i najteže. Spremni smo, radilo se, treniralo se, a i ne možeš da budeš nespreman kada dolaziš iz ovakvih treninga. Vrijeme će pokazati kakva će igra biti, a lično vjerujem u ekipu i od prvog meča sa Hrvatskom to treba da se pokažemo.

Na otvaranju će Crna Gora igrati s aktuelnim svjetskim šampionom i vicešampionom Evrope koji je, možda, i prvi favorit za zlatno odličje.

- Hrvatska je jedan od favorita, ali nam kao ekipa odgovara. Iako su blagi favoriti nema čega da se bojimo, idemo pravo na njih i po pobjedu – poručio je sjajni vaterpolista.

Vasilije smatra da i u pobjedama i porazima ekipa mora da zadrži prisebnost. Mirna glava je iks faktor i za primarni cilj.

- Primarni cilj je da se prođe grupa, ali, naravno, na Olimpijske igre se ne ide samo da se prođe grupa. Svaka ekipa ide da uzme medalju. A na turniru nema lakih rivala, posebno u našoj grupi gdje svako svakoga može da iznenadi. Čini mi se nikad teže Olimpijske igre. Što se tiče nekih važnih, iks faktora... Koji god da bude rezultat - dobar ili loš, moramo da nastavimo da igramo i pokažemo agresivnost, jer samo na taj način i sa vjerom u sistem biće dobro.

Crna Gora na papiru nije favorit. Da li je to prednost?

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.