Hezbolah evakuisao položaje u Libanu poslije izraelskih prijetnji

Hezbolah evakuisao položaje u Libanu poslije izraelskih prijetnji

Libanski šiitski pokret Hezbolah evakuisao je svoje položaje u zemlji, poslije izraelske prijetnje da će ga "napasti silom", u znak odmazde za raketni napad na anektiranu Golansku visoravan, saopštio je danas Frans presu izvor blizak Hezbolahu.

Izrael je obećao da će „napasti neprijatelja silom“ dan poslije napada na Golan za koji okrivljuje Hezbolah.

U tom napadu je ubijeno 12 osoba i izazvan je strah od širenja sukoba usred rata između izraelskih snaga i palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze.

Hezbolah, koji je negirao odgovornost za taj napad, „evakuisao je određene položaje na jugu i istoku koji bi mogli da predstavljaju metu za Izrael“, rekao je izvor Hezbolaha koji je blizak Iranu.

Egipat je u danas upozorio na rizike otvaranja novog ratnog fronta u Libanu i pozvao na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze.

U saopštenju, egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da bi otvaranje novog ratnog fronta u Libanu „moglo uvući region u sveopšti regionalni rat“.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.