Šahman i Zirojević: Rekonstruisana Vlada će usporiti put ka EU, BS pogazila programske principe

Šahman i Zirojević: Rekonstruisana Vlada će usporiti put ka EU, BS pogazila programske principe

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević i član Bošnjačkog vijeća Sead Šahman saglasni su da će ideološke razlike u rekonstruisanoj Vladi usporiti evropski put Crne Gore.

Šahman je za BH TV Hajat kazao da više od 30 članova Vlade dodatno usporava njen rad i predviđa da će se odluke u budućnosti sporo donositi. 

"Imamo nove političke momente, novu bošnjačku političku orbiitu u Crnoj Gori, gdje su pogaženi programski principi i programska načela. Onim kolegama koji ostanu u Bošnjačkoj stranci, nakon što mi vjerovatno u narednom periodu napravimo određenu alternativu, preporučujem da prefiks bošnjačka izopšte  i da postanu partija solarnih panela, gasa i nafte. Mislim da im više pripada takva vrsta poltike", kazao je Šahman.

Rekonstrukciju Vlade komentarisao je i poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

"Dobili smo parlamentarnu većinu koja je, u političkom smislu, sastavljena od svega i svačega, koja je sastavljena od nepomirljivih političkih ideologija, koje povezuje samo jedno - a to je  grčevita borba za fotelje, pozicije, službena vozila i sekretarice i činjenica da pojedini ministri kada dođu u svoje selo mogu da kažu - ja sam sada ministar", navodi Zirojević. 

Povodom odluke Hrvatske da tri zvaničnika iz Crne Gore proglasi nepoželjnim, Zirojevič podsjeća da je njegova stranka upozoravala na to kada je pokrenuta inicijativa za usvajanje rezolucije o Jasenovcu.

"Mi smo upozoravali, ali i zvanična Hrvatske je upozorila da će se pojedinci iz Crne Gore suočiti sa posljedicama", rekao je Zirojević.

Šahman je ocijenio da će rezolucija o Jasenovcu dodatno usporiti put Crne Gore ka Evropskoj uniji. Podsjetio je da se  Ambasada SAD u Podgorici oglasila nakon rekonstrukcije Vlade i izrazila zabrinutost zbog učešća određenih proruskih stranaka u Vladi Crne Gore.

Zapadni partneri, saglasni su Šahman i Zirojević, jasno su poručili da crnogorska Vlada nije na dobrom putu.  

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.