Propust na startu olimpijskog košarkaškog turnira, igračima Južnog Sudana puštena pogrešna himna

Nevjerica na licima

Propust na startu olimpijskog košarkaškog turnira, igračima Južnog Sudana puštena pogrešna himna

Košarkaškim reprezentativcima Južnog Sudana je uoči premijernog meča na Olimpijskim igrama u Parizu protiv Portorika puštena pogrešna himna.

Pojavio se snimak koji pokazuje jasnu reakciju afričkih košarkaša koji su bili u nevjerici zbog ovakvog poteza organizatora turnira.

Neki od njih nisu mogli da vjeruju šta se desilo, da li treba da se sklone ili sačekaju svoju himnu. Na kraju su sačekali, a prava himna je bila i puštena.

Publika je uradila sjajan posao i aplauzima pozdravila košarkaše koji su ostali na svojim mjestima.

Dodajmo da je Južni Sudan na kraju slavio rezultatom 90:79, a do pobjede ih je vodio novi košarkaš Partizana Carlik Jones sa 19 peoena, sedam skokova i šest asistencija. Kod Portorikanaca najbolji je bio Alvarado sa 26 poena, pet asistencija i dva skoka.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.