Erdogan: Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i Izraelu

Erdogan: Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i Izraelu

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je nove prijetnje Izraelu te je poručio kako je Turska spremna na sve kako bi zaštitila Palestince.

Tokom sastanka s članovima pokrajinske organizacije AK Partije u Rizeu Erdogan se osvrnuo na situaciju u Gazi te je poslao upozorenje Tel Avivu.

"Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i Izraelu. Ne postoji nešto što ne možemo učiniti. Samo moramo ostati jaki", rekao je Erdogan.

Podsjetimo, Erdogan je i u subotu u Rizeu govorio o situaciji u Izraelu i Palestini te je uputio kritike i SAD-u.

"Razvlačiti crveni tepih za nekoga poput Netanjahua i aplaudirati njegovim lažima dok im ruke ne oteknu, veliki je nedostatak razuma za Ameriku. Stidimo se u ime čovječanstva kada vidimo to", rekao je Erdogan.

Poručio je i kako je Turska uputila poziv lideru Palestinske samouprave Mahmudu Abasu da dođe na sjednicu Velike nacionalne skupštine Turske, ali da on nije došao.

"Ko kaže da ga nismo pozvali? Žao mi je što nije došao. Prvo bi nam se trebao izviniti. Pozvali smo ga i nije došao. Čekamo da vidimo hoće li se odazvati u budućnosti", poručio predsjednik Turske.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.