Budućnost bolja od Mornara u majstorici, odbranili titulu na svom terenu
Foto: KSCG

Publika mogla da uživa u meču punom atraktivnih poteza

Budućnost bolja od Mornara u majstorici, odbranili titulu na svom terenu

Košarkaši Budućnosti uspjeli su posle velike borbe i neizvjesne završnice da pobijede Mornar sa 90:82 u petom, odlučujućem meču finalne serije, pa su izabranici Aleksandra Džikića uspjeli da odbrane tron u Crnoj Gori. Tačnije rečeno, odbranili su duplu krunu.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Kendrik Peri sa 27, Filip Barović i Petar Popović sa po 11, Igor Drobnjak i Zoran Nikolić sa po devet poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Sead Šehović sa 24, Aleksandar Lazić sa 14, Marko Jeremić sa 13, Tejlor Smit sa 11 i Strahinja Mićović sa 10 poena.

Prva dionica je donijela ravnopravnu borbu. Blaga prednost je bila u rukama Podgoričana, Barani su održavali egal, a na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 18:18.

Početkom drugog kvartala, Budućnost je podigla stepen agresivnosti u odbrani, pa je stigla i do lakih poena iz tranzicije, odnosno viška od osam poena. Mornar je nije predavao, ali je Budućnost pobjegla na 45:32, a na odmor je otišla sa viškom od deset poena – 45:35.

Raspoloženi za igru u napadu, kod Budućnosti, bili su Kendrik Peri sa osam, Donatas Tarolis sa sedam, Filip Barović sa sedam i Suad Šehović sa šest poena. Kod Mornara, najefikasniji su bili Sead Šehović sa 10, Aleksandar Lazić sa devet i Strahinja Mićović sa sedam poena. Džastin Kobs je imao malu minutažu, nije se upisao u listu strelaca, dok su Vladimir Mihailović (tri poena) i Marko Jeremić (bez poena), bili jako dobro čuvani.

U trećoj četvrtini, Mornar je prijetio, a Budućnost odbijala nalete rivala i održavala kapital u svojim rukama. Ljubitelji košarke mogli su da uživaju u veoma atraktivnom meču, sa mnogo lijepih poteza i poena. Uoči posliednje dionice, posle sjajnog prodora i poena Igora Drobnjaka, na semaforu je pisalo 69:60 za Budućnost.

Podsjećanja radi, Mornar je u prethodnom meču uspio da nadoknadi minus od 22 poena, a u majstorici je na četiri minuta prije kraja stigao do 73:74. Petar Popović je pogodio trojku, Kendrik Peri je pogodio dvojku, Petar Popović još dva poena, pa je Budućnost na dva minuta prije kraja ponovo pobjegla na 81:75.

Mornar je nastojao da ponovo stigne do egala, neizvjesne završnice i preokreta, ali Budućnost u režiji Petra Popovića, Zorana Nikolića i Kendrika Perija nisu to dozvolili.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.