Ambasador Palestine pri UN-u uputio oštre kritike:

APELUJE NA PREKID VATRE

Ambasador Palestine pri UN-u uputio oštre kritike: "Svijet je iznevjerio Palestince"

Riyad Mansour je osudio Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija zbog neuspjeha da osigura prekid vatre i okonča izraelski rat u Pojasu Gaze.

"Mi smo kolektivno propali. Ovo vijeće je propalo", rekao je palestinski izaslanik tokom posebne sjednice vijeća o humanitarnom odgovoru u Gazi.

Mansour kaže da se jedini uspjeh vijeća ogleda u tome da li su uspjeli da zaustave patnju Palestinaca. A nisu.

"Možemo nastaviti da brojimo kamione pomoći i govorimo o rutama i zamišljamo alternative, ali jedina prava mjera našeg uspjeha je naša sposobnost da ublažimo ljudsku patnju - a patnja Palestinaca je cilj i želja Izraela", rekao je Mansour.

Istakao je potom da je jedino važno da se osigura prekid vatre.

"S kakvim god rješenjima da dođete, Izrael će nastaviti osiguravati da propadnu sve dok ne bude primoran da promijeni kurs. A prvi, neophodan korak je trenutni prekid vatre", zaključio je Mansour.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.