Organizacije crnogorske dijaspore SAD i Kanade neće prisustvovati Danima dijaspore-iseljenika u organizaciji MVP: Ne pristajemo na kompromis

Organizacije crnogorske dijaspore SAD i Kanade neće prisustvovati Danima dijaspore-iseljenika u organizaciji MVP: Ne pristajemo na kompromis

Organizacije crnogorske dijaspore SAD i Kanade oglasile su se povodom predstojećih Dana dijaspore-iseljenika, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, kazavši da neće doći na tu manifestaciju jer ne pristaju na bilo kakav kompromis ili druženja ,,sa ljudima kojima Cetinje nije Prijestonica, a Lovćen nije svetinja'' .

Obraćanje su potpisale sve organizacije crnogorske dijaspore SAD i Kanade.

U nastavku pročitajte njihovo obraćanje u cjelosti:

Poštovani zemljaci,

Povodom sedmih po redu ,,Dana dijaspore-iseljenika” u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore mi crnogorski državljani, iseljenici, članovi udruženja i asocijacija crnogorske dijaspore, Amerikanci i Kanađani crnogorskog porijekla, poručujemo da pojedinci i organizacije koje dolaze na ovu manifestaciju ne predstavljaju crnogorsku dijasporu i iseljenike SAD i Kanade.

Ovo naše obraćanje nije upućeno Vladi niti onima koji se na ovaj skup odazivaju. Ovo je poruka našoj braći i sestrama u Crnoj Gori da mi Crnogorci Śeverne Amerike ne pristajemo na bilo kakav kompromis ili druženje sa ljudima kojima Cetinje nije prijestonica a Lovćen nije svetinja. Nama ne trebaju spavanje i hrana, niti državna i partijska pokroviteljstva koja dijasporu reduciraju u jednokratni anahroni folklor.

I nikad dok je nas jednoga u SAD i Kanadi nećemo bit oruđe za izdajničke planove trenutne vazalske vlasti i njihove planirane Ustavne promjene za konačno uništenje Crne Gore.

Da je vječna!

13 Jul (World Association of Montenegrin Organizations), SAD MAAC (Montenegrin American Association Cetinje), SAD MINA (Montenegro International North America), Kanada Bošnjački savez Crne Gore NY, SAD

FairBanks, SAD
GPCG NY, SAD
21 Maj, SAD
13 Jul NY, SAD
Montenegro Golf Club, SAD
Crnogorska Pravoslavna Opština Sveti Petar Cetinjski NY, SAD

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.