Budućnost Voli poražena u Ljubljani
Foto: Twitter

Budućnost Voli poražena u Ljubljani

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u Ljubljani od Cedevita Olimpije 92:78, u utakmici 14. kola B grupe Eurokupa.

To je podgoričkom timu šesti poraz u Eurokupu ove sezone, a prvi međusobnim duelima sa Cedevita Olimpijom.

Domaćin, koji se revanširao rivalu za poraz u Podgorici(91:60), nadigrao je ekipu trenera Aleksandra Džikića, u finišu prve četvrtine preuzeo je vođstvo i nije ga ispuštao do kraja.

Budućnost je, u izjednačenoj prvoj četvrtini, povela 11:6, a vodila je i 13:11, 19:17 i posljednji put 23:21.

Domaćin je u 16. minutu prvi put stekao dvocifrenu prednost (39:29), dok je na polovinmi meča razlika iznopsila 13 poena (48:35).

Sa pest vezanih poena Cedevita Olimpija je početkom treće četvrtine povela 54:35, dok je u 23. minutu stigla do rekordne prednosti od 22 poena (59:37).

Bolji nastavak meča omogućio je podgoričkom timu da zaprijeti i zaostatak smanji na 66:58 u 29. minutu.

Domaćin je već do kraja tog dijela meča vreatio dvocifrenu prednost i zadržao je do kraja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jaka Blažič sa 23…, Alen Omić ubacio je 19, a Jogu Ferel 18 poena.

U podgoričkom timu najbolji je bio Džastin Kobs sa 21, Petar Popović i Vili Rid ubacili su po 12, a poen manje Kendrik Peri.

Budućnost Voli će u narednom kolu, 16. marta, ugostiće grčki Promiteas.

Podgorički tim prethodno očekuje duel sa Partizanom, u nedjelju u Podgorici, u derbiju 22.- kola ABA lige.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.