Budućnost primila 103 poena i izgubila u Valensiji
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost primila 103 poena i izgubila u Valensiji

Košarkaši Budućnosti poraženi su u 11. kolu Evrokupa od Valensije u Španiji sa 103:76, a pitanje pobjednika je riješeno u prvom poluvremenu – 53:33. Valensija trenutno ima skor 8-3, a Budućnost 7-4.

Najefikasniji u sastavu Valensije, bili su Marin Hermanson sa 16, Hasiel Rivero sa 15, Sem Van Rosom i Majk Tobi sa po 12, odnosno Haime Pradilja sa 11, Bojan Dubljević je ubacio 10. Kod Budućnosti, bolji od ostalih, bili su Džastin Kobs i Vladimir Micov sa po 15, odnosno Di Džej Sili i Vili Rid sa po 13 poena, prenosi Sport klub.

Izabranici Aleksandra Džikića, koji su 23. januara posle velike borbe pobedili Igokeu u Laktašima, nisu imali doovoljno energije i snage da pariraju izuzetno raspoloženoj ekipi Valensije, koja je od starta nametnula igru sa mnogo tranzicije, a u takvim situacija, Valensija se snalazi kao riba u vodi.

Budućnost je u prvom poluvremenu imala devet izgubljenih lopti, za tri poena je šutirala 2-12. S druge strane, Valensija je pogodila osam trojki uz samo tri promašaja, svaku grešku Podgoričana, kažnjavali su poenima iz tranzicije, pa je na poluvremenu, na semaforu pisalo 53:33.

Najefikasniji u sastavu Valensije bili su Majk Tobi sa 10, odnosno Bojan Dubljević i Haime Pradilja sa po osam poena. Kod Budućnosti, bolji od ostalih, bili su Vili Rid sa 10, Vladimir Micov sa devet i Džastin Kobs sa sedam poena.

U nastavku meča, Budućnost je nastojala da uspostavi rezultatsku ravnotežu, da eventualno uvede meč u neizvjesnu završnicu, ali izuzetno kvalitetna i izuzetno raspoložene ekipa Valensije je ljubomorno čuvala kapital i mirno privela meč kraju.

U narednoj rundi Evrokupa, Budućnost očekuje novo izuzetno teško gostovanje, ovoga puta ekipi Virtusa, dok će Valensija gostovati ekipi Gran Kanarije. U međuvremenu, Budućnost u narednom kolu ABA lige, 30. januara, na svom parketu igra protiv Cedevita Olimpije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.