Požar u brdima iznad Cetinja i Budve se širi, akcija Službe zaštite i spašavanja bila je neuspješna

Požar u brdima iznad Cetinja i Budve se širi, akcija Službe zaštite i spašavanja bila je neuspješna

Požar koji je izbio u brdima između Cetinje i Budve, nastavio je da se širi a današnja akcija Službe zaštite i spašavanja, bila je neuspješna.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović, za Radio Cetinje je kazao da je sedmočlana ekipa cetinjske Službe, zbog nepristupačnosti predjela, kao i nepovoljnih uslova na terenu, bila prinuđena da se vrati.

Kako je kazao, požar jeste velikih razmjera, ali se za sada ne nalazi u blizini stambenih objekata.

"Satima smo gasili vatru kako bismo prekinuli liniju požara. Međutim, snažan vjetar je učinio da se ona vrlo brzo proširi. Nijesam smio rizikovati jer je vjetar svako malo mijenjao pravac. Pozvali smo helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova i vratili se kući. Sada čekamo da, ukoliko se zahvati područje cetinjske opštine, priđemo sa zemlje i gasimo.Mišljenja sam da ovaj veliki požar jedino kiša može ugasiti", zaključio je Ćećanović.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.