Budućnost se vraća na pravi kolosjek: Rutinski pobijedila Zadar
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost se vraća na pravi kolosjek: Rutinski pobijedila Zadar

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Zadar u osmom kolo ABA lige sa 84:69, pa sada imaju skor od 6-2, dok je tim iz Dalmacije ostao na jednoj pobjedi u dosadašnjem delu sezone.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Vladimir Micov sa 15, Džejkob Vajli sa 13, Di Džej Sili sa 11, Suad Šehović sa devet, odnosno Filip Barović i Igor Drobnjak sa po osam poena. Kod Zadra, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Karter sa 15, Aleksandar Bursać sa 12, Dario Drežnjak sa 11 i Uroš Luković sa devet poena.

Izabranici Aleksandra Džikića ušli su u meč sa Zadrom, sa skraćenim rosterom, jer u sastavu tima zbog povrede nije bilo Vilija Rida, a zbog koronavirusa, Edina Atića. Šampion Crne Gore je u novonastaloj situaciji, insistirao na agresivnoj odbrani, na tranzicionoj igri u napadu, pa je posle prve dionice vodio sa 23:16, a poeni su bili jako dobro raspoređeni.

Zadar je nastojao da zaustavi nalet Budućnosti koja je u prvoj četvrtini postigla četiri trojke, nastojao je da ostane u egalu tokom drugog kvartala. Međutim, posle trojke Suada Šehovića koji je dobio priliku da debituje u novoj sezoni, na semaforu je uz ovacije sa tribina, pisalo 26:16. U završnici prvog poluvremena, Budućnost je pobjegla na 39:25, a na odmor je otišla sa viškom od 11 poena – 45:34.

Raspoloženi za igru u napadu, u sastavu Budućnosti, bili su Džejkob Vajli sa 11, Di Džej Sili sa šest, odnosno Džastin Kobs, Vladimir Micov i Marko Jagodić Kuridža sa po pet poena. Kod Zadrana. najefikasniji su bili Džastin Karter sa 10, Dario Drežnjak sa devet, Uroš Luković i Aleksandar Bursać sa po šest poena.

U nastavku meča, Budućnost je vodila sa 51:36, sa 56:43, ali Zadar nije odustajao. Nastojao je da stigne do neizvjesne završnice, pretio je, ali je tim iz glavnog grada Crne Gore, uoči posljednjeg kvartala vodio sa 61:51.

Na početku završnog kvartala, Igor Drobnjak je postigao četiri poena u nizu, trojku je pogodio Vladimir Micov, Budućnost je pobjegla na 68:53 i djelovalo je da je pitanje pobjednika riješeno. Tako je i bilo. Aleksandar Džikić je čestim izmjemana odražavao visok stepen agresivnosti u odbrani, pa Zadrani nisu uspjeli da priprijete do kraja meča.

Košarkaši Budućnosti nemaju vremena za odmor. Misli odmah moraju da usmjere ka duelu protiv Cedevita Olimpije u Evrokupu, koji je na programu 17. novembra u glavnom gradu Crne Gore, a tri dana kasnije slijedi duel sa Partizanom u Beogradu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.