Donaruma najbolji igrač EURO-a, Kristijano najbolji strijelac
Đanluiđi Donaruma, Foto: Getty images

Donaruma najbolji igrač EURO-a, Kristijano najbolji strijelac

Golman reprezentacije Italije Đanluiđi Donaruma proglašen je za najboljeg igrača Evropskog šampionata. Portugalac Kristijano Ronaldo prvi je strelac kontinentalnog prvenstva.

Dvadesetdvogodišnji čuvar mreže Azura blistao je i u finalnom duelu i svakako je jedan od najzaslužnijih za pobjedu protiv Engleske posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Donaruma je prvi golman u istoriji koji je dobio prestižno priznanje.

Za najboljeg igrača finalnog duela proglašen je Leonardo Bonuči, strijelac jedinog gola za Italiju.

Donaruma je ovog ljeta napustio Milan i uskoro će kao slobodan agent potpisati ugovor sa PSŽ.

Tridesetšestogodišnji napadač Juventusa je postigao pet golova, od čega tri iz jedanaesterca, uz četiri asistencije za 360 minuta provedenih na terenu.

Isti broj pogodaka upisao je i napadač Češke Patrik Šik, ali u pet mečeva (404 minuta), ali nije zabilježio asistenciju i po pravilima turnira nagrada za najboljeg strelca ide u ruke igrača sa više uspješnih dodavanja.

Ronaldo je i 2012. bio prvi strelac EURO, a u karijeri je postigao 14 golova na završnim turnirima ‘starog kontinenta’.

kristijanoronaldo

Kristijano Ronaldo, Foto: Getty images

Po četiri gola na tek zavšrenom prvenstvu upisali su Karim Benzema (Francuska), Emil Forsberg (Švedska), Romelu Lukaku (Belgija) i Hari Kejn (Engleska).

Osamnaestogodišnji Pedri je najbolji mladi fudbaler na EURO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.