Chelsea ga je platio 40 miliona eura, a danas radi na gradilištu i bori se s prozivkama
Drinkwater danas radi na gradilištu (Foto: Instagram)

Chelsea ga je platio 40 miliona eura, a danas radi na gradilištu i bori se s prozivkama

Nekadašnji engleski reprezentativac i skupocjeno pojačanje Chelseaja Danny Drinkwater (34), umjesto da i dalje igra na najvećim fudbalskim terenima širom svijeta, danas radi na gradilištu.

Danny Drinkwater je bio jedan od najvažnijih članova u čudesnoj Leicesterovoj ekipi koja je osvojila titulu engleskog prvaka 2016. godine. To mu je godinu dana kasnije donijelo veliki transfer, pošto ga je Chelsea 2017. godine platio skoro 40 miliona eura.

No, nakon transfera u Chelsea, njegova karijera krenula je silaznom putanjom. Ovaj veznjak, koji je upisao tri nastupa za reprezentaciju Engleske, pokušavao je pronaći formu na Stamford Bridgeu, a oprobao se i na posudbama u Burnleyu, Aston Villi, Kasimpaši i Readingu.

Nakon što mu ni na pozajmljenima nije pošlo za rukom da se vrati u najbolju formu, odustao je od pokušavanja i završio karijeru 2022. godine sa samo 32 napunjene godine života. Tom prilikom iznenadio je fudbalski svijet, a sada se ponovo pojavio na medijskim naslovnicama.

Drinkwater je još tokom karijere pokrenuo kompaniju koja se bavi renoviranjem nekretnina, a nakon okončanja nogometne karijere u potpunosti se posvetio tom poslu, pa tako sada često "zaprlja" ruke na gradilištima.
Ovaj nekada odlični veznjak je podijelio fotografiju s gradilišta, na što mu je jedan fan odgovorio da je "dotakao samo dno". Međutim, odgovor ovog bivšeg fudbalera dobio je brojne hvalospjevke.

"Neki od vas koji komentarišete, ponašajte se fino. Volim biti na gradilištu. To je čisto moj izbor", poručio mu je Drinkwater.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.