Bijela kuća: Iran treba prekinuti nuklearne aktivnosti
Bijela kuća

Bijela kuća: Iran treba prekinuti nuklearne aktivnosti

Iran treba da prekine nuklearne aktivnosti, ako želi da pokaže ozbiljnost i novi pristup po tom pitanju, saopštila je Bijela kuća.

Portparolka Bijele kuće Karine Žan Pijer na konferenciji za novinare je komentarisala budući stav Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u vezi s nuklearnim pregovorima s Iranom.

Ona je rekla da bi Iran, ako želi da pokaže ozbiljnost i novi pristup po tom pitanju, trebalo da prekine nuklearne aktivnosti i prestane da koristi regionalne tenzije za unutrašnja politička pitanja, prenosi Anadolija. Na pitanje o tvrdnjama da je iranski predsjednik Masud Pezeškijan rekao da je spreman ponovo razgovarati sa SAD-om o nuklearnom pitanju, Žan Pijer je kazala da je stav Bijele kuće po tom pitanju već duže vrijeme nepromijenjen.

"Najbolji način za postizanje efikasnog i dugoročnog rješenja kada je u pitanju iranski nuklearni program je putem diplomatije. To je nešto oko čega smo bili prilično dosljedni posljednjih godina", rekla je Žar Pijer.

Ona je dodala je da je veoma važno voditi diplomatske razgovore kada su u pitanju odnosi SAD-a sa državama širom svijeta.

"Ali ćemo Iran suditi po njegovim postupcima, a ne po riječima", kazala je Žan Pijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.