Sud u Splitu oduzeo pasoš Sergeju Trifunoviću, policija traži 30 dana zatvora i 1.000 eura kazne
Sergej Trifunović/ - SKRINšOT/JUTJUB

Sud u Splitu oduzeo pasoš Sergeju Trifunoviću, policija traži 30 dana zatvora i 1.000 eura kazne

Glumac Sergej Trifunović, koji je uhapšen na ulazu u Hrvatsku, izjasnio se na sudu u Splitu da nije kriv. Trifunoviću je oduzet pasoš, a suđenje se nastavlja sjutra u 12.30.

Opštinski prekršajni sud u Splitu oduzeo je pasoš Sergeju Trifunoviću, koji je oko ponoći uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku.

U sudu je održano ročište, a pasoš je oduzet “kao mjera opreza“, piše Slobodna Dalmacija.

Trifunović je na sudu rekao da se ne osjeća krivim za ono za šta se tereti, odnosno za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1.000 eura kazne.

Suđenje srpskom glumcu nastavlja se sjutra u 12 sati i 30 minuta.

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. septembra prošle godine.

- Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko hiljadu eura, naveli su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Splitski dnevnik podsjeća da je Trifunović prije godinu uhapšen i kažnjen u Splitu nakon što su ga prijavili građani na splitskoj plaži Kaštelet, jer je svog psa Mileta držao bez nadzora što je, kako je tada navedeno, uznemirilo prisutne.

On je tada kažnjen sa 500 eura i 50 eura sudskih troškova, da bi par sati posle toga, prema tvrdnjama policije, istog psa u Bosanskoj ulici držao bez nadzora i uzice, pa je kažnjen sa još 200 eura.

Trifunoviću je bila izrečena jednogodišnja zabrane ulaska u Hrvatsku i zemlje evropskog privrednog prostora, a kada je danas sa suprugom krenuo kod njene porodice u Rijeku, zaustavljen je na Bajakovu i doveden u Split.

Njegova supruga vratila se za Srbiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.