Na prinudnu naplatu 30 kazni

Na prinudnu naplatu 30 kazni

Inspektori i komunalni policajci Službe komunalne policije i inspekcije za dva mjeseca izdali su 395 prekršajnih naloga čija vrijednost prelazi 280.000 eura

Kako je kazao Miodrag Strugar, načelnik Službe, za 96 izdatih prekršajnih naloga učinioci prekršaja su prihvatili odgovornost, a za 30 biće sprovedena prinudna naplata, dok su ostali zatražili sudsko odlučivanje.

– Inspektori za lokalne puteve i drumski saobraćaj intenzivno su kontrolisali auto-taksi prevoz kako na aerodromu tako i na ostaloj teritoriji Opštine u vezi sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju. Inspektori za komunalno stambenu oblast, kao i oblasti za vode, turizam i ugostiteljstvo izvršili su više od 50 ispekcijskih nadzora u cilju kontrole nelegalno postavljenih privremenih objekata, kao reklamnih objekata i izdato je više prekršajnih naloga. Tako su Komunalni inspektori u saradnji sa komunalnom policijom izvršili kontrolu privatnih parkinga uz aerodromski put. Tamo su utvrđene brojne nepravilnosti, od nelegalnog poslovanja, do nelegalno postavljenih reklamnih objekata, kao i prekopavanja javne površine. Zatečen je i veliki broj parkiranih vozila na javnoj površini, a inspektori i policajci su sankcionisali učinioca prekršaja jer za sve ovo nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju. Reklamni objekti na kontrolisanim parkinzima su uklonjeni po nalogu inspektora. Privremeni objekti biće uklonjeni kroz sprovođenje upravnog postupka ukoliko to subjekti nadzora prethodno ne urade - rekao je Strugar.

Strugar kaže da od ove sedmice počinju intenzivno sankcionisanje nepropisno parkiranih vozila na zelenim i zemljanim javnim površinama.

– Takođe, organizovaćemo akciju kontrolisanja teretnih vozila, posebno na prometnim lokalnim putevima. U narednom periodu izvršićemo kontrolu ugostiteljskih objekata - apartmana, namijenjenim za usluge smještaja. Imamo punu podršku presjednika Opštine Mihaila Asanovića, za sve što je služba radila u proteklom periodu, kao i podršku za proširenje službe kako infrastrukturno tako i u smislu povećavanja broja službenika. Ističem da su naši službenici posvećeni poslu i imaju profesionalan odnos u obavljanju aktivnosti što i pokazuju ostvareni rezultati u kratkom vremenskom periodu - navodi Strugar.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.