USKORO JAVNO DOSTUPAN REGISTAR PEDOFILA: Na udaru zakona moraju se naći učesnici u pedofiliji iz SPC i oni koji su ih prikrivali

USKORO JAVNO DOSTUPAN REGISTAR PEDOFILA: Na udaru zakona moraju se naći učesnici u pedofiliji iz SPC i oni koji su ih prikrivali

Osim pedofila na udaru zakona moraju se naći svi oni koji su učestvovali u prikrivanju slučajeva pedofilije poput lažno izabranog mitropolita Joanikija Mićovića, sadašnjeg patrijarha Porfirija Perića, episkopa Jovana Ćulibrka, episkopa Irineja Bulovića i mnogih drugih.

Prije par mjeseci, tačnije 10. jula ove godine dobio sam poziv od NVO iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da učestvujem u formiranju registra na svjetskom nivou, lica optuženih za pedofiliju i seksualno zlostavljanje. Registar obuhvata lica, odnosno sveštena lica verskih organizacija pravoslavne orijentacije.

Tako se Srpska pravoslavna crkva (SPC) zasluženo našla, rame uz rame sa Ruskom pravoslavnom crkvom (RPC) na listi organizacija koje su povezane sa pedofilijom,  seksualnim perverzijama i njihovim prikrivanjem.

Registar će uskoro biti dostupan javno, tako da će svi moći da ga čitaju.

Prvi dio spiska lica optuženih za pedofiliju i seksualno zlostavljanje, a koji su sveštena lica SPC, biće predstavljen sljedeće sedmice na Konferenciji koja se organizuje u okviru Pravoslavnog udruženja za medicinu, psihologiju i religiju.

Registar će osim objavljivanja imena imati ulogu da olakša rad policijskim, pravosudnim i drugim organima u postupanju prema SPC.

Osim pedofila na udaru zakona moraju se naći svi oni koji su učestvovali u prikrivanju slučajeva pedofilije poput lažno izabranog mitropolita Joanikija Mićovića, sadašnjeg patrijarha Porfirija Perića, episkopa Jovana Ćulibrka, episkopa Irineja Bulovića i mnogih drugih.

Život sveštenih lica SPC i njihovo kretanje promjeniće se iz korijena jer će naročito u zemljama EU i SAD biti podvrgnuti dodatnim kontrolama.

Sva lica koja su učestvovala u prikrivanju slučajeva pedofilije i seksualnog zlostavljanja u SPC ne treba da prave dugoročne planove, jer upravo će se naći u drugom delu spiska koji će zatresti Srbiju i SPC.

U javnom registru osim imena pedofila biće objavljena imena državnih institucija i organizacija Republike Srbije, kao i imena pojedinaca koji su učestvovali u prikrivanju najtežih kriminalnih djela.

U tom djelu će biti objavljena i dokumenata kako odmetnute bezbednosne strukture pomažu SPC u prikrivanju pedofilije i seksualnog zlostavljanja.

Ovom prilikom zahvaljujem se svim zdravomislećim ljudima i organizacijama od SAD do Australije, a naročito u  Hrvatskoj, Crnoj Gori na dostavljenim informacijama i dokumentaciji potrebnoj za raskrinkavanje zla u liku SPC.

bojanOKOK

Izvor:Aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.