Prijavljen još jedan slučaj zaraze kju groznicom kod ljudi
Institut za javno zdravlje

Prijavljen još jedan slučaj zaraze kju groznicom kod ljudi

Doktorka Sanja Medenica iz Instituta za javno zdravlje rekla je da imaju još jedan prijavljen slučaj zaraze kju groznicom kod stanovništva.

"Riječ je o pacijentu koji je 1973. godište, epidemiološko ispitivanje u toku", kazala je za TV Vijesti.

Dodaje da pacijent nije naveo kontakt sa oboljelim životinjama.

Ranije su prijavljena dva slučaja zaraze u Danilovgradu.

"Možemo očekivati nove slučajeve, naročito kod osoba koje su najrizičnije, odnosno koje su bile u kontaktu sa oboljelim životinjama", rekla je Medenica.

Mještani iz nikšićke i danilovgradske opštine proteklih dana su protestovali zbog lokacija na kojima su eutanazirane životinje zakopavane ili je to bilo predviđeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.