Majli Sajrus optužena da je ukrala djelove pjesme Bruna Marsa

Majli Sajrus optužena da je ukrala djelove pjesme Bruna Marsa

Bruno Mars, međutim, nije imenovan kao tužilac. Tempo Music je saopštio da posjeduje dio autorskih prava na pjesmu "When I Was Your Man", kupljen od koautora Filipa Lorensa

Američka pop zvijezda Majli Sajrus optužena je da su ona i koautori njenog singla iz 2023. godine "Flowers" kopirali djelove pjesme Bruna Marsa iz 2013. "When I Was Your Man".

Tužba je podnijeta u ponedjeljak saveznom sudu u Los Anđelesu od strane kompanije Tempo Music Investments, koja tvrdi da "Flowers" sadrži neovlašćenu "eksploataciju" pomenute pjesme. Kao koautori su navedeni Gregori Hajn i Majkl Polak, dok su Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart i druge kompanije optužene za distribuciju pjesme.

Bruno Mars, međutim, nije imenovan kao tužilac. Tempo Music je saopštio da posjeduje dio autorskih prava na pjesmu "When I Was Your Man", kupljen od koautora Filipa Lorensa.

Tempo Music traži naknadu štete, čiji iznos još nije utvrđen, kao i zabranu Sajrus da reproducira, distribuira ili javno izvodi pjesmu.

"Svaki ljubitelj pjesme Bruna Marsa 'When I Was Your Man' zna da 'Flowers' Majli Sajrus nije ostvarila taj uspjeh sama po sebi. 'Flowers' kopira brojne melodijske, harmonijske i lirske elemente pjesme 'When I Was Your Man', uključujući melodijski raspored tonova i redosljed stihova, bas liniju, određene taktove refrena, određene muzičke elemente, lirske elemente i specifične progresije akroda", navodi se u tužbi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.