Google najavio nove funkcje tabova za Chrome

Google najavio nove funkcje tabova za Chrome

Google najavio tri nove funkcje tabova za Chrome, dramatično olakšavajući njihovo razvrstavanje i organizaciju.

Google je u utorak objavio tri ažuriranja za Chrome, a smišljena su kako bi žongliranje beskonačnim tabovima učinila malo manje haotičnim.

Bilo da koristite desktop računar, iOS ili Android, cilj Chrome-a s ovim novim ažuriranjem je da popravi nered i održi vaš pregled interneta sinhronizovanim na svim uređajima. I dok ova ažuriranja malo olakšavaju pregled, sinhronizacija grupa tabova i dobijanje proaktivnih prijedloga stranica na svim uređajima znači da Google Chrome pažljivo prati šta pregledate i gde.

Grupe tabova za iOS

Grupe tabova konačno stižu na iOS, pridružujući se svojim kolegama na desktopu i Androidu. Ako koristite iPhone ili iPad, sada ćete moći da organizujete svoje tabove u uredne, prilagodljive grupe.

Želite da im date personalizovani dodir? Možete da dodate prilagođena imena i boje za lakše prepoznavanje. Za početak otvorite rešetku taba, dugo pritisnite tab i pritisnite ‘Dodaj tab novoj grupi‘. Odatle možete slobodno kombinovati stvari i ređati tabove tačno kako želite.

Grupe tabova na različitim uređajima

Chrome uvodi mogućnost čuvanja i sinhronizovanja vaših grupa tabova na iOS-u, Androidu i desktopu, što olakšava neometano prebacivanje između uređaja. Pomoću njih možete da započnete nešto na svom telefonu i dovršite to na svom računaru.

Predlozi tabova

Chrome-ova treća funkcija dobija eksperimentalniju verziju. Umjesto direktnog izdanja, Google ga tretira kao rani test.

Chrome će početi da prikazuje ​​predloge za stranice koje ste prethodno posjetili, olakšavajući nastavak tamo gdje ste stali. Bez obzira da li radite u kancelariji ili putujete kući, Chrome će obaviti posao umjesto vas, prikazujući vam relevantne stranice direktno na stranici New Tab na Androidu, iOS-u i desktopu, prenosi Mashable, prenosi B92.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.