Demokrate: Vujović odluke donosi samostalno, ima našu punu podršku za postavljanje spomenika Amfilohiju
Demokratska narodna partija

Demokrate: Vujović odluke donosi samostalno, ima našu punu podršku za postavljanje spomenika Amfilohiju

Iz Demokratske Crne Gore poručili su funkcionerima Evropskog saveza Petru Odžiću i Nikoli Zirojeviću, da ministarka kulture Tamara Vujović samostalno i u skladu sa Zakonom donosi odluke, a račune polaže građanima Crne Gore, kao i da ima njihovu punu podršku za postavljanje spomenika Amfilohiju Radoviću u Beranama.

Podsjetimo, iz Eparhije budimljansko nikšićke saopšteno je ranije danas da spomen-obilježje pokojnom mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju Radoviću, koje je trebalo da bude podignuto na zahtjev Opštine Berane, nije dobilo “zeleno svijetlo” od strane Ministarstva kulture. Nakon toga se oglasila ministarka Vujović, istakvši da će njen resor zatražiti prethodnu saglasnost Vlade Crne Gore u odnosu na pomenuti zahtjev, a na šta su reagovali Odžić i Zirojević.

“Razumijemo da je to vama teško za razumjeti i shvatiti, jer ste bili u sistemu koji je polagao račune Škaljarskom i Kavačkom klanu i desetinama njihovim kriminalnih ogranaka i naravno funkcionerima političkih subjekata sada već osumnjičenih za izvršenje teških krivičnih djela”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Iz Demokratske Crne Gore ističu da Vujović i Vlada imaju punu njihovu podršku za postavljanje spomenika jednom od najznačajnijih ličnosti Crne Gore.

“Znamo da vam je to teško, jer biste vi radije podigli spomenik Radoju Zviceru i vođama Škaljarskog klana”, zaključuju u reagovanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.