PES i Demokrate zajedno na izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru
Foto: Pokret Evropa sad

Na čelu liste u Podgorici Saša Mujović

PES i Demokrate zajedno na izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru

Na jučerašnjim sjednicama Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i Predsjedništva Demokrata, jednoglasno je odlučeno da se predloži koalicioni nastup ove dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru, saopšteno je iz te dvije partije. U Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat Pokreta Evropa sad, ministar energetike Saša Mujović, dok će u Budvi i Kotoru nosioci lista biti kandidati Demokrata.

Ministar energetike Saša Mujović pootvrdio je sinoć Portalu RTCG da će predvoditi listu koalicije PES i Demokrate na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici.

Iako postoje medijski navodi da će na čelu liste u Kotoru biti Vladimir Jokić, a u Budvi Dragana Kaženegra Stanišić, portparol Demokrata Mitar Paunović kazao je za Portal RTCG da će se najkasnije do kraja sedmice znati ko će iz te partije predvoditi liste a u ta dva primorska grada.

PES i Demokrate su saopštili da njihova kolalicija predstavlja prirodni savez zasnovan na dosljednosti i zajedničkim vrijednostima.

"Ove dvije stranke, kao jedne od rijetkih koje nisu sarađivale s poraženim sistemom ni na lokalnom ni na državnom nivou, dokazale su svoju posvećenost reformama i napretku. Njihovim zalaganjem, postignuto je ubrzanje procesa EU integracija, dobijanje IBARA te ostvareni ključni ekonomski uspjesi, poput drastičnog povećanja plata i penzija, uvođenja dječijih dodataka, besplatnih udžbenika, većih naknada za novorođenčad, ponovnog uvođenja naknada za majke sa troje i više djece, kao i povećanih staračkih naknada. Iz svega navedenog ova koalicija stoji kao simbol ekonomsko-socijalne odgovornosti i stalne brige za dobrobit građana", navodi se u saopštenju.

Ističu da je riječ o partijama čiji najistaknutiji funkcioneri stoje na braniku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao članovi Vijeća, Biroa za operativnu koordinaciju i čelnici bezbjednosnog sektora u kojima se postižu istorijski rezultati.

"PES i Demokrate su prepoznatljive i po svojoj građanskoj profilaciji i raznolikom sastavu, u kojem se nalaze predstavnici svih vjera i nacija. Ova koalicija je spremna da ujedini snage i predvodi sa širokom lepezom kompetentnih i kvalitetnih kadrova, za razliku od pojedinih multipraktik političara koji se hvataju svega, a ništa temeljno i strateški ne ostvaruju", zaključili su u saopštenju nakon sjednica GO i Predsjedništva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.