Republika Turska značajno doprinijela modernizaciji Vojske Crne Gore
Foto: Ministarstvo odbrane

Republika Turska značajno doprinijela modernizaciji Vojske Crne Gore

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Republike Turske Barišom Kalkavanom i novoizabranim izaslanikom odbrane pukovnikom Mehmetom Cetinom Atamanerom, saopšteno je iz tog resora.

Krapović je istakao da je Turska važan saveznik Crne Gore i naglasio da je između dvije zemlje uspostavljena kvalitetna i intenzivna odbrambenu saradnja. On je podvukao i značaj višegodišnje podrške Turske u vidu donacija vojne opreme Crnoj Gori, koje su značajno doprinijele procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

Ministar je iskazao i zadovoljstvo što je imenovanjem pukovnika Atamanera Crna Gora dobila prvog rezidentnog izaslanika odbrane Turske u Crnoj Gori. Kazao je da će to nesumnjivo doprinijeti daljem razvoju odbrambene saradnje i poslati snažnu poruku o jačanju međudržavnih odnosa Crne Gore i Republike Turske.

Ambasador Kalkavan je takođe naglasio da su naše dvije zemlje razvile odličnu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od značaja. Iskazao je spremnost za dalje snaženje bilateralnih odbrambenih odnosa, imajući u vidu značaj zajedničkog djelovanja u trenutnom geopolitičkom kontekstu.

Pukovnik Atamaner je kazao da je i njegovo postavljanje za rezidentnog izaslanika odbrane pokazatelj koliko njegova zemlja drži do razvoja odbrambene saradnje sa Crnom Gorom. Dodao je da će dati lični doprinos za njen dalji razvoj i otvaranje mogućnosti za nove aktivnosti i projekte od obostranog značaja.

On se sastao i sa načelnikom Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnikom Mitrom Klikovcem, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.